Välrenomerad leverantör redan i 90 års tid

Lux är ett på många sätt typiskt familjeföretag, något vi är stolta för. Vår historia sträcker sig till 1909 och bolaget är grundat 1931. För tillfället är redan den fjärde generationen i bolagets tjänst.

Våra viktigaste verksamhetsområden är gjuteri- och metallförädlingsindustrierna. Vi betjänar även keramiska-, elektronik- och processindustrins behov. Våra leverantörer bjuder även på mycket intressanta produkter som kan användas i en mångfald av miljötillämpningar och materialhantering. Våra kunder ligger i Finland, Sverige, Norge, Tyskland, Baltikum och Ryssland. Den ökade internationella handeln möjliggör utveckling av vår verksamhet och skapar förutsättningar för ännu bättre kundbetjäning.

På Lux har vi alltid betonat en stark processkännedom. Därför har vi fokuserat oss på industrier där vi har förutsättningar att hjälpa våra kunder utveckla deras produktionsprocesser. Det mest inspirerande är att få ett svårlöst problem att hugga i och att tillsammans med kunden fundera på hur man kunde göra saker på ett bättre sätt. Genom att kombinera olika parters sakkännedom och våra utmärkta produkter har vi ofta kunnat förbättra våra kunders produktivitet och minska deras huvudbryn. Dylika succéer känns alltid verkligt givande!

En annan sak som vi satsar mycket på är leveranssäkerheten. Tack vare vår välfungerande och effektiva logistik säkerställer vi att våra kunder får de rätta produkterna i rätt tid. För att säkra snabba leveranser håller vi alltid våra centrala produkter på lager, därifrån de kan skickas till kunden redan samma dag.

Som ett etablerat familjeföretag ser vi verksamhetens långsiktighet som en självklarhet. Jag tror att detta är viktigt för såväl våra kunder som för våra leverantörer. I framtiden kommer exportens andel ytterligare att öka. Då företaget växer kommer vi att fästa särskild vikt vid utveckling av personalens expertis, detta är en förutsättning för att säkra kundservicens höga nivå, något vi är mycket måna om.